Bejelentkezés
RegisztrációElfelejtett jelszóVajkészítő köpülő gép FJ32 (32 literes)
- kisüzemi felhasználásra gyártott vajköpülő, azaz vajkészítő gép,
- elektromos meghajtásának köszönhetően használatával gyorsan közepes mennyiségű vajat készíthet értékesítésre,
- 32 literes tartályt 6-13 liter tejszínnel kell feltölteni,
- átlátszó fedélen keresztül folyamatosan nyomon követhető a vajkészítés folyamata,
- biztonsági kapcsolónak köszönhetően nyitáskor automatikusan megáll a keverés,
- tejszínnel érintkező felületek minőségi rozsdamentes anyagból készülnek,
- könnyen tisztítható és tartós anyag.
VAJKÉSZÍTŐ MŰSZAKI LEÍRÁS:
- áramforrás: 230 V / 50 Hz,
- teljesítmény: 250-370 W,
- krém tartály: 32 liter,
- minimum töltési mennyiség: 6 liter,
- maximum töltési mennyiség: 13 liter,
- munkaidő: 20-35 perc,
- ciklusok közötti min. idő: 30 perc,
- keverő fordulatszám: 70/140 rpm,
- anyaga: rozsdamentes acél,
- gép súlya: 27 kg,
- méretei: 70 x 32 x 46 cm.
HASZNÁLATA:
1. A Milky FJ32 vajkészítő gép használata előtt győződjön meg arról, hogy a gép alján lévő írócső zárva van, és hogy a műanyag fedél szilárdan rögzítve van a házhoz. Nyomra rá a fedelet a házra. Helyezze a gumidugót a fedélbe, a gép használatának megkezdése előtt.
1. Nagyon fontos a vajkészítéshez használt tejszín előkészítése, mivel ez befolyásolhatja a vaj ízét, aromáját és minőségét. Ideális esetben 2-3 napos, 5 °C-8 °C-on (nyáron) vagy 8 °C-10 °C-on (télen) tárolt tejszínt használjon a köpüléshez. A tejszínt vagy közvetlenül vajkeverővel dolgozzák fel, vagy előtte pasztőr géppel pasztőrözik a feldolgozás előtt. A tejszín krém pasztőrözése ajánlott.
2. Az előhűtött tejszínt 12 °C-14 °C-os hőmérsékletre melegítjük. A vajkeverő gép tartályát nem szabad túltölteni. Minél hosszabb a vajkeverési idő, annál jobb a vaj minősége. A vaj a sebességtől függően 20-35 perc alatt elkészül.
3. Az író lecsöpögtetése után mossuk meg a vajat hideg vízzel. Ha a kifolyócsapot nyitva hagyja, a vajat már a géppel előgyúrhatja.
4. Nedves kézzel gyúrjuk össze a vajat kisebb adagokban, és mossuk át újra és újra, amíg az utolsó darab írót is kigyúrjuk a vajból. Az egyes adagokat nedves vajkészítő formába töltjük. Fontos, hogy ne legyenek léglyukak. A vajat ezután lehűtve már kiverhető a vajformából.
MENNYISÉGEK:
Ökölszabályként elmondható, hogy 100 liter tejből nyert 8-12 liter tejszínből körülbelül 4 kg vajat és 5-6 liter író készíthető.
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.